Tappen

Het proces van tappen is een integraal onderdeel van de metaalbewerking, essentieel voor het vervaardigen van componenten met nauwkeurige schroefdraadverbindingen.

Bij B.L.C. combineren we jarenlange expertise met geavanceerde technologie om aan al uw tappende behoeften te voldoen. Lees verder om de voordelen van onze tappende diensten te ontdekken.

Vrijblijvende Offerte voor tappen?

Of uw project nu klein of groot is, eenvoudig of complex, we hebben de ervaring, de expertise en de technologie om het tot een succes te maken.

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan. Snel, eenvoudig en volledig vrijblijvend.

Contacteer Ons

+32 3 213 68 60

Wat is tappen?

Tappen is het proces van het creëren van een inwendige schroefdraad in een vooraf geboord gat. Het hart van dit proces is de draadtap – een schroefvormig stuk gereedschap specifiek ontworpen voor deze taak. De tap, vaak gemaakt van snelstaal (High Speed Steel – HSS), bezit speciaal geslepen snijtandjes voor het verspanen van het werkstukmateriaal, terwijl de uitgespaarde groeven zorgen voor de aanvoer van snijolie en de afvoer van spanen. Het snijden van schroefdraad met deze tool staat bekend als ‘tappen’.

Soorten Tappen Afhankelijk van de behoefte kunnen verschillende soorten draadtappen worden gebruikt:

Metrische Schroefdraad

Gebruikt in combinatie met een set van drie tappen.

Gasschroefdraad

Meestal gebruikt met een set van twee tappen.

Machinetappen

Enkele tap gebruikt voor machinaal tappen.

Zowel rechtsdraaiende als linksdraaiende schroefdraad kunnen worden getapt, afhankelijk van de specifieke toepassing.

Machinaal vs Handmatig Tappen

Hoewel handmatig tappen mogelijk is, wordt bij machinaal tappen gebruik gemaakt van specifieke machinetappen. Deze worden geplaatst in een speciaal ontworpen tapmachine of een stationaire boormachine die zowel rechts- als linksom kan draaien. Belangrijk hierbij is de precisie: het is essentieel dat de tap haaks in het werkstuk wordt gedraaid en dat er altijd snijolie wordt gebruikt voor smering en koeling.

Losse onderdelen en reproducties

Unieke werkstukken nodig? Een bestaand product reproduceren?

Met onze professionele machines maken wij elk gewenste product.

Read More

Tekenen &
Ontwerpen

Onze specialisten zetten als geen ander uw idee om in een op maat gemaakt ontwerp.

Geen idee is te gek! Wij werken het voor u uit.

Read More

Productonwikkeling op maat

Een nieuw product ontwikkelen? Onze experts begeleiden u bij het ganse proces. Van de teken- en ontwerpfase, en eindigt pas bij de assemblage

Read More

De Voordelen van Tappen

Tappen is een cruciaal proces in de metaalbewerking waarbij schroefdraad in een voorgeboord gat wordt aangebracht. Deze techniek stelt vakmensen in staat om nauwkeurige verbindingen en bevestigingspunten in metalen onderdelen te creëren. Duik dieper in de wereld van tappen en ontdek de uitzonderlijke voordelen die het biedt voor zowel industriële als alledaagse toepassingen.

Superieure Nauwkeurigheid

Een van de voornaamste voordelen van het gebruik van computergestuurd tappen in metaalbewerking is de superieure nauwkeurigheid. Deze precisie stelt ons in staat om consistent schroefdraad van hoge kwaliteit te produceren dat perfect voldoet aan de specificaties van uw project.

Verhoogde Productiecapaciteit

Met het geautomatiseerde tapproces kunnen we onze productiecapaciteit aanzienlijk verhogen. Onze hoogwaardige machines kunnen onafgebroken werken, waardoor we kortere productietijden realiseren en in staat zijn grotere volumes te verwerken.

Aanpasbaarheid en Flexibiliteit

De aanpasbaarheid en flexibiliteit van ons computergestuurd tapproces zijn ongeëvenaard. We kunnen snel en eenvoudig aanpassingen maken om te voldoen aan de specifieke behoeften van uw project. Of het nu gaat om standaard of speciaal schroefdraad, wij kunnen maatwerkoplossingen bieden die perfect aansluiten bij uw specifieke eisen.

Waarom kiezen voor tappen bij Belgian Laser Company?

Wij staan bekend om onze toewijding aan kwaliteit, nauwkeurigheid en klanttevredenheid. Met ons team van ervaren professionals en ons geavanceerde machinepark, kunnen we hoogwaardige producten leveren die aan uw specificaties voldoen. We zijn toegewijd aan voortdurende innovatie en verbetering, waardoor we in staat zijn om de nieuwste technologieën en technieken in onze diensten te integreren.

1

Nauwkeurigheid

Door gebruik te maken van geavanceerde tappmachines en hoogwaardige draadtappen garanderen wij nauwkeurige en consistente schroefdraden.

2

Veelzijdigheid

Of u nu metrische, gas- of machinetappen nodig heeft, ons team staat klaar om aan uw eisen te voldoen.

3

Kwaliteit

Onze toewijding aan vakmanschap zorgt ervoor dat uw getapte componenten van de hoogste kwaliteit zijn.

4

Snelheid

Onze moderne apparatuur stelt ons in staat om snel te werken zonder concessies aan kwaliteit.

Bel ons. Wij maken van uw plaatwerk onze prioriteit!

Bent u klaar om de voordelen van tappen voor uw productieproces te ontdekken? Neem vandaag nog contact met ons op. Ons deskundig team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen de beste oplossing voor uw project te vinden.

call us now

Laatste nieuws & Blog

We zijn trots om u onze nieuwste projecten te laten zien. Ontdek hier de laatste ontwikkelingen, projecten en veel meer.